Nyhetsarkiv

Här kommer vi att lägga gamla nyheter som tidigare legat på startsidan. Gallring sker successivt.

Bryggkaffe i samband med sjösättningen

 

Välkomna på Bryggkaffe lördagen den 4 maj mellan 10,00-14,00 i klubbhuset!

Vi dukar upp med kaffe / te, bröd, smör, pålägg och liten kaka.


Välkomna hälsar Festkommittén genom Tony & Maud!

Sjösättning 2024


Årets sjösättning äger rum fredagen den
3 maj på Odalkajen med början kl. 8:00 och på lördagen den 4 maj med början kl 8.00 vid Sandvik.


Samma pris som tidigare. Vid frågor ring
072-227 12 69.

Rapport från WSK:s Årsmöte 2024


Vilken uppslutning det blev på årets årsmöte tisdagen den 12 mars! Tack för att så många  deltog! WSK Är dess medlemmar vilket blir tydligare när vi ses. Kanske berodde den goda uppslutningen på rykten om; Hedersmedlemmen Björn Robacks långa engagemang i föreningen som många ville uppmärksamma, och viljan att visa aktning till årets WSK’are Hans Hansson för sin idoga tjänst i Holmekommittén och kanske även den goda smörgåstårtan som Evelina Södervall fixat. Kul också att fira Klubbmästarna i Kappsegling: Lars Karlsson och Peter Åstrand! Kappsegling är ju ett (av flera) fundament i verksamheten.


Hursomhelst, ca 50 personer slöt upp kring agendan med många bra synpunkter. En agendapunkt var beslut kring ny brygga på Arholmen som vi klubbade. Vi har en plan för finansieringen av bryggan men ett kompletterade förslag under mötet var möjligheten till Swish-gåva (123 372 4044) för den som vill och har möjlighet till detta.


Ytterligare detaljer om vad som avhandlades på årsmötet finns i protokollet som du finner på hemsidan. Till sist - det finns ett par lediga funktionärsplatser som vi behöver fylla. Hör av dig till styrelsen om du vill anmäla intresse eller veta mera! Styrelsen@wsk.se


/ Styrelsen

Jul igen!?

Vardagen rusar på, vi sjösatte ju nyss och strax efter tog vi upp, ny önskelista till jul?! Bästa klappen för att bromsa tiden, utöver att hålla sig själv i trim så att man orkar burka, skota hem och pumpa läns, är nog att vara så närvarande i stunden som möjligt. För egen del så finns det inte något annat sammanhang där tiden går så långsamt som i båten på sjön. Ja, visst, en del kappseglingar har det för egen del synts i resultatlistorna men tänker inte på båtfart just nu. När man blir äldre så tyckts fler vända blad för att gå in i pensionärslivet där båtlivet för en del är en oas för att bromsa tiden, eller åtminstone en tid med kvalité och återhämtning. Inser samtidigt att inte alla är lika båtgalna och att det finns annat än ’archimedes princip’ på ledig tid, barnbarn är t ex populärt har jag förstått.


Hursomhelst, WSK möjliggör en fri tid som kan bli vad respektive medlem vill att den ska vara; kanske bara en hamnplats, en vinterplats eller förhoppningsvis en delaktighet som inkluderar mer av allt som vi kan erbjuda med kappsegling, ungdomsläger, styrelsearbete eller kommittéengagemang. En väsentlig del är förstås att dela intresset för sjön varhelst vi möts.


Vi har mycket på gång 2024 där vi bl a planerar; inventering och arbetsdag (likt Arholmen) för vårt båt/jollebestånd och medlemsmöte (som komplement till årsmötet) för mer möjligheter till dialog. Vi hoppas att trenden med fler båtar i våra klubbkappseglingar håller i sig och att intresset för vårt seglarläger för ungdomar fortsätter vara starkt. Vi ska försöka få till fler aktiviteter, t ex genom samarbete med annan båtklubb eller att synas där folk rör sig, där vi kan attrahera fler medlemmar till vår förening. Vi ska även påbörja uppdatering av södra bryggan på Arholmen.


Men vi börjar året med årsmötet som är planerat till tisdag 12 mars kl. 18.00 i Svenska kyrkans församlingshem i Valdemarsvik. Vi hoppas att många tycker detta är intressant och viktigt och att du bokar in det redan nu. Vi kommer bl a föreslå uppdaterade regler för vinterförvaring av båtar i skenet av växande risk för att båtar lämnas på land när ålder eller intresse tryter samt informera om vad som händer i och omkring vår verksamhet. Om du har någon Motion till årsmötet så ska den vara förmedlad till styrelsen minst 4 veckor innan årsmötet. Håll utkik på hemsidan för handlingar inför årsmötet vilka du finner där under senare delen av februari. www.wsk.se


Några kommittéer behöver fyllas på med ytterligare kraft. Om du undrar var ett  engagemang skulle innebära, kontakta någon i kommittéerna eller styrelsen.


Jag googlade ’julklappstips’ häromdagen och insåg att vi redan har det mesta. Köpte en lite mindre polermaskin och funderar på om jag kan ge den till frun i julklapp? Kanske inte helt perfekt. Svåger’n behöver nog ett medlemskap i WSK så att hans barn kvalar in till något framtida seglarläger. Bara ett tips…


God Jul och Gott Nytt båtår!
Hälsningar
Styrelsen gm Fredrik Höge

Inför årsmötet tisdag 12 mars kl 18 i Svenska kyrkans församlingshem, Valdemarsvik


Vi påminner om årsmötet kommande tisdag 12 mars och hoppas att alla som planerar medverka har anmält sig. Vi har en buffert i förtäringsplaneringen så välkommen även om du inte hunnit anmäla dig men, om du inte redan gjort det, skicka gärna ett mail tillordf@wsk.se så fort du har möjlighet.

Det finns ett par funktionärsplatser öppna i Valberedningens arbete. Vi har även behov av Valberedare, så vi hoppas att du kan tänka sig ett uppdrag eller har förslag på tänkbara kandidater. Valberedningen är ju ett viktigt fundament för verksamheten i föreningen och om vi kan vara flera som delar på detta så blir insatsen måttlig.

Varmt välkommen!
Hälsningar
Styrelsen

Kommitté/styrelseengagemang?


Hej!
Säsongen håller så sakteliga på att avrundas där sista programpunkten på sommarsäsongen, Höstskottet, avlöpte i friska vindar den gångna helgen. Fokus blir snart att; få av master, ta upp båtar, konservera motorer och få på presenningar.


Som nämndes av Håkan Hallgren i anknytning till ärtsoppan på Höstskottet så är det inte alltid det funnits funktionärer till (bl a) tävlingssekretariatet varför viss självkontroll införts. Funktionärsläget i våra kommittéer och styrelse är över lag tämligen gott men inför nästa årsmöte i mars, ja det är en bit bort men tiden går fort, kommer vi behöva fylla på flera utskott vilket kan upplevas svårare med åren. Styrelseomsättningen kommer behöva kompletteras och ungdomskommittén respektive båtkommittén behöver bli fler. Just ungdomskommittén är en av våra viktigaste kommittéer då denna har tydlig koppling till vår framtid. Och, Valberedningen annonserade på förra årsmötet ’ett år till’ så sannolikt kommer det behövas nya krafter där.


Vi gissar att medelåldern i vår klubb är på uppåtgående där rekryteringsbasen för helt nya yngre ledamöter i kommittéer och styrelse är begränsad. Kanske är det så att många upplever sig ’gjort sitt’ i någon kommitté eller styrelse för länge sen, vilket förstås är mycket bra, men vi vill ändå inspirera till att överväga ett nytt beting där det behövs. På nästa styrelsemöte har vi med oss valberedningen för att tidigt förstå var behoven finns och kommer kommunicera detta kort därefter.


Apropå återväxt, då det snart vankas en ny jul så kom jag på idén att ge bort medlemskap i WSK i julklapp. Det kan vara båtfolk som inte är med i någon klubb alls eller som kan tänka sig att vara stödmedlemmar till vårt goda syfte – ett aktivt frilufts/båtliv i naturskönmiljö där vi gör saker tillsammans.


Hälsningar

WSK Styrelse gm Fredrik Höge

Dags igen för Waldemarsvik Ostkust Regatta - WOR!


GrSS och WSK bjuder in till kappsegling  lördagen den 12 augusti. All information om WOR och hur man anmäler sig hittar ni på GrSS hemsida.


Informationen hittar ni även i detta dokument.

Resultat från Boköpokalen


Nu är resultatlistan från Boköpokalen klar. Ni hittar den här.

Inbjudan till HLR-utbildning 23 maj


Hej WSK-are!

Efter att vi skaffat en hjärtstartare som sommartid finns på Arholmen och vintertid på Storängen har det kommit önskemål om en kurs i Hjärt-lungräddning. Nu blir den kursen av i WSK´s klubblokal i hamnen den 23 maj kl. 18.

Vi får utöver det lära oss hur vi ska agera vid brand, drunkning osv tills räddningen kommer. Kursen tar ca 90 minuter. Klubben bjuder på kaffe och smörgås så anmäl er gärna så vi vet hur många vi blir. Antingen via mail till styrelsen@wsk.se eller att svara i sociala medier.


Välkomna!


Är du intresserad av utbildning?


Då hösten och vintern närmar sig så vill vi inventera vårt utbildningsbehov inför nästa säsong. Är du intresserad av utbildning genom Svenska Seglarförbundet för; ledare, tränare och/eller domare? Hör av dig till Styrelsen!

Resultat från TokuddePokalen


Nu är resultatlistan från TokuddePokalen klar. Ni hittar den här.

Navigationskurs


Har du funderat på att skaffa förarintyg för båt. Eller har det kanske blivit dags att uppdatera och finslipa dina nautiska kunskaper ? Vi vill passa på att tipsa om kommande studiecirkel för just detta.


I slutet av januari arrangerar studieförbundet vuxenskolan tillsammans med Ingmar Andersson en just en sådan utbildning.


Läs här för mera info och anmälan!

Resultat från Ackes pokal


Nu är resultatlistan från Ackes pokal klar. Ni hittar den här.

Resultat från Höstskottet


Nu är resultatlistan från Höstskottet klar. Ni hittar den här.

SÄLJ DINA ÖVERBLIVNA BÅTPRYLAR

Från och med första sjösättningsdagen, fredagen den 21 april 2023, kan du lägga dina överblivna båtprylar till försäljning i vårt klubbhus.

  1. I klubbhuset lägger du båtprylar du vill sälja på ett bord
  2. Med blå tejp (finns på plats i lokalen) markerar du den yta som du behöver disponera.
  3. Skriv ditt namn och telefonnummer på en bit av den blå tejpen och fäst på ”din yta”
  4. Om du har Swish, skriv då även Swish i anslutning till telefonnumret. Annars får köparen  kontakta dig via telefon och göra upp försäljningen.
  5. Sätt en prislapp på varje med pryl, lämpligen med den blå tejpen.
  6. Observera att prylarna skall kunna ligga kvar i klubbhuset som längst t o m söndagen den 7 juni. Därefter är ditt eget ansvar att ta hand om eventuella osålda prylar.
  7. Kvarblivna prylar kommer att tas om hand av Hamnkommittén för senare beslut om skrotning/bortskänkning.


Klubbhuset kommer att hållas öppet främst under sjösättningshelgen, men kan
öppnas senare enligt ök, när medlemmar från Hamnkommittén finns på plats
för eget arbete på sina båtar. Eftersom tillträde till klubbhuset kräver nyckel är
det ju främst WSK-medlemmar som har möjlighet att få tillgång till utbudet av
båtprylar. De dagar då klubbhuset står öppet kan även icke medlemmar få
möjlighet att kunna titta på prylarna.


Viktigt: WSK kan ej ta på sig ansvaret om prylar försvinner utan att betalning
sker. Ingen person kommer att stå vid bordet och direkt övervaka. Vår
förhoppning är att den föreslagna försäljningen skall kunna fungera i
förtroende.


Hamnkommittén för Valdemarsviks Segelklubb


Kontaktperson Kjell Kornebäck telefon 070-309 51 36